Skriv til os

Ring til os

Få en sund og smuk overfladebehandling med kalkmaling

Kalkmaling er den sundeste overfladebehandling, man kan bruge indendørs

Kalk er ikke kun et fantastisk materiale at restaurere facader med, det er også særdeles velegnet at bruge indvendigt i huset. St. Astiers kalkmaling indeholder de samme gode, åndbare egenskaber som Nordisk NHL’s øvrige kalkprodukter, hvilket bidrager med et behageligt indeklima fri for fugtproblemer. Modsat plastikmaling, der giver væggene et blankt, ensartet udtryk, får væggene et smukt, levende udtryk med kalkmaling. Både ældre og nybyggede boliger kan blive malet med kalkmaling og nyde godt af de sundhedsmæssige, miljømæssige og æstetiske fordele, som produktet tilbyder.

Læs mere om kalkmalingen fra Nordisk NHL

Kalkmaling har været brugt i århundreder

De seneste par år er kalkmaling blevet enormt populært. Mange har fået øjnene op for kalkmaling som alternativ til traditionel maling, da det changerende spil i overfladen skaber en flot effekt i boligen. Derudover findes kalkmaling i mange forskellige farver, så der er mulighed for at vælge den farve, man synes bedst om.

 

Kalkmaling har dog været brugt i mange hundrede år. Fra gammel tid kalkede man indervæggene i husene, og man kunne bruge naturfarver til at farve væggene i en bestemt farve. Hvis du ønsker at restaurere eller vedligeholde en ældre bolig med respekt for den oprindelige byggeskik, er kalkmaling et oplagt valg. Kalkmalingen passer godt til ældre huse, da den lader væggene ånde, så der ikke sker ophobning af fugt og opstår grobund for skimmelsvamp.

Kalkmaling til væggene – et sundt og naturligt produkt

St. Astier kalkmaling består af tre ingredienser: Kalk, farvepulver og en lille mængde naturligt bindemiddel. I dag består mange byggematerialer af en lang række ingredienser og kemikalier for at gøre dem mere anvendelige, men kendetegnende for alle Nordisk NHL’s produkter er, at de er helt rene og fri for kunstige tilsætningsstoffer. Der er kun anvendt naturlige materialer, hvilket også betyder, at malingen er miljøvenlig, og at der ikke sker nogen form for afgasning efter påføring. Farvepulveret i malingen er fremstillet ved brug af naturlige jordfarver (oxider).

 

Kombinationen mellem det rene naturprodukt og malingens egenskaber i forhold til åndbarhed gør, at der kan skabes et sundt og fugtfrit indeklima i boligen. Det betyder, at mennesker med astma eller andre lungeproblemer ikke skal være nervøs for, om de kan tåle malingen.

 

Læs mere om kalken.

Stort udvalg af farver

St. Astier kalkmaling fås i mange smukke farver. Farverne er inspireret af naturens egne farver som for eksempel mosgrøn, okkergul, skifergrå m.m. De passer typisk godt ind i den nordiske indretning, hvor en afdæmpet farveskala dominerer.

 

Det særlige ved kalkmaling er den changerende effekt, som det skaber. Det vil sige, at farven varierer i takt med mængden af lys. Lyset kan enten gøre malingen en tone mørkere eller lysere, end den er, ligesom det vil afsløre de mange detaljer, der er i selve malingen. Da kalkmaling ikke lægger sig ensartet på væggene, vil man også kunne se penselstrøg fra påføringen. Dette er med til at give væggene karakter og personlighed.

Sådan maler du med kalkmaling

St. Astier kalkmaling leveres i tørform og skal blandes med vand, før det kan tages i brug. Malingen er nem og medgørlig at have med at gøre, så resultatet med garanti bliver tilfredsstillende.

 

Fremgangsmåde

  • Væggen renses og forvandes ved hjælp af en vandforstøver. Det gøres for at undgå, at væggen suger for meget af væsken i malingen.
  • Malingen blandes med vand – læs mere om fremgangsmåden her.
  • Påfør malingen på væggen ved hjælp af en stor, bred pensel eller rulle. En pensel giver et større spil i overfladen, hvor en rulle gør resultatet mere ensartet. Lange strøg med penslen giver et roligt udtryk, hvor korte, krydsende strøg giver et levende udtryk. Malingen påføres ved hjælp af krydsende strøg, det er vigtigt at kalkmalingen strækkes godt og fordeles jævnt.
  • Der er forskel på intensiteten af farven på malingen, når den er våd, og når den tørrer op. Vent derfor med at vurdere, om farven er den rigtige, til at den har fået lov at tørre op. Der er også forskel på malingen, alt efter om der er valgt en laserende eller dækkende type.
  • Husk at male vådt-i-vådt for at undgå overgange.
  • Skal væggen males anden gang, skal første lag have lov at tørre i 12 timer. Der skal igen forvandes, inden andet lag påføres.

 

Læs mere om indendørs restaurering.

Hvad er dit næste projekt?

Før et byggeprojekt påbegyndes, bør man nøje overveje, hvilken type kalk eller mørtel der vil være bedst egnet til formålet.
Læs mere her
Share by: