Skriv til os

Ring til os

NHL3.5 grundingsmørtel 0-4mm 1:1,5 (KKh 35/65/400)


Naturlig hydraulisk kalkmørtel blandet af NHL3,5 kalk og 0-4mm kvartssand. 

Grundingsmørtelen er en fed og kalkholdig mørtel, som sikrer en korrekt overgang fra murværket til pudsen, som dermed hæfter ordentligt til underlaget. Et godt udkast før pudsning er vigtigt for et holdbart slutresultat. 

Grundingsmørtel til diverse projekter

Denne mørtel er blandet af hydraulisk NHL3,5 og kvartssand i størrelsen 0 til 4 mm. Blandingen er fabriksfremstillet, så du er sikret ensartede resultater, hver gang du vælger denne grundingsmørtel. Grunding af murværket før pudsning er vigtigt for et godt resultat. Et godt udkast før en pudsning er essentielt for arbejdet, uanset om der er tale om restaurering eller nybyggeri.

Brug

Denne mørtel kan bruges som udkast/grundingsmørtel i nybyg med sunde eller let porøse teglsten eller lette poreblokke. Til restaurering er den velegnet til alle ældre bygninger og det meste byggeri frem til 1950. Det skyldes, at byggeri frem til 50’erne oftest udførtes uden cement.  

Påføring

Når man arbejder med grundingsmørtel, er det vigtigt, at påføringen foretages rigtigt. Denne type mørtel kan kastes eller sprøjtes på med sprøjtepudser på det forberedte murværk. Grundingsmørtel behøver ikke at dække hele overfladen, men minimum 80 procent bør dækkes. Det er også vigtigt at arbejdet ikke bliver glattet ud, men får lov til at hærde op; groft og ukurant. Når grundingsmørtlen er hærdet, vil de grove teksturer gøre det muligt for det næste lag puds at få maksimal vedhæftning.


Specifikationer

Hydraulisk kalkmørtel – receptmørtel type G iht. DS/EN 998-1



Blandingsforhold:          

1 del NHL3,5 til 1,5 dele sand (kkh35/65/400)

Vandtilførsel:                 

Ca. 20 %, svarende til omkring 5 liter pr. 25 kg tørmørtel

Forbrug:                            

Ca. 1,8 kg/kvm pr mm. lagtykkelse

Holdbarhed:                   

24 måneder i lukket og tæt pose

Kornstørrelse:                 

0-4 mm

Kalkstyrke:                     

NHL3,5 – læs mere om kalkstyrke

Anvendelsesmuligheder



  • Indvendig og udvendig grunding/udkast før grovpudsning
  • Restaurering af
  • Herregårde
  • Kirker
  • Murværk fra før 1950


God vedhæftning og grovhed

Mørtlen har en særdeles god vedhæftning og en tilpas grovhed, så det følgende pudslag får en optimal overflade at hæfte på.

Med sin gode elasticitet optager mørtlen mindre sætninger og bevægelser. Samtidig er den diffusionsåben så murværket kan ånde.

Altid grunde

Generelt bør man starte ethvert pudsearbejde med et udkast af grundingsmørtel. Grundingsmørtlen er den fedeste, mest kalkholdige mørtel som danner en overgang mellem murværket og pudsen.

Man kan sige, at grundingsmørtlen holder pudsen fast på murværket. De næste pudslag påføres efter devisen: gradvist svagere og finere.
Share by: