Skriv til os

Ring til os

NHL5 grundingsmørtel 0-4mm 1:1,5 (Kh 100/400)


Naturlig hydraulisk kalkmørtel blandet af NHL5 og 0-4mm kvartssand.

Denne grundingsmørtel er en hydraulisk kalkmørtel blandet af NHL5 og 0-4mm kvartssand. Den er særligt egnet til reparation og vedligeholdelse af ældre bygninger. Den bruges typisk i forbindelse med udkast i støbte kældre, mursten, blokke eller på bagsiden af rygnings- og gratsten.

Grundingsmørtel med højt kalkindhold

NHL5 grundingsmørtel er en fed og kalkholdig mørtel, der bruges til udkast/grunding på murværk af støbt beton, mursten eller blokke, og er velegnet til brug i miljøer, der mærkes af vind og vejr. Grundingsmørtel skal også anvendes som udkast før grovpudsning på nye bygninger. Ældre byggerier, som kirker og andre gamle bygninger, kan, afhængig af underlaget, have gavn af denne type mørtel, når de skal restaureres. 


Alsidig mørtel

Ved nybyg er der en række anvendelsesområder for grundingsmørtel. Generelt bør man altid benytte grundingsmørtel før pudsning, og NHL5 grundingsmørtel kan bruges her. Den kan ligeledes anvendes som svumning af klaplag, så læggemørtlen får godt bid i underlaget, hvis der skal lægges et stengulv eller teglgulv. Vær opmærksom på at forvande med rent vand i god tid – gerne dagen før. Det giver de bedste vilkår for mørtlen og det bedste resultat i længden. Mørtlen kan anvendes op til 12 timer, efter den er blandet, og må ikke anvendes i frostvejr eller temperaturer under 5 grader. Husk altid at afdække ved arbejdets ophør mod vejr og vind.

En alsidig grundingsmørtel der er let at bruge, og som kun skal tilsættes vand, før den er klar til brug. Den kan kastes på med murske, men er også i høj grad oplagt til sprøjtepudsning, f.eks. med en Sablon Sprøjtepudser.


Specifikationer

Hydraulisk kalkmørtel receptmørtel type G iht DS/EN 998-2 og type GP iht DS/EN998-1


Blandingsforhold:             

1 del NHL5 til 1,5 dele sand (Kh 100/400)


Vandtilsætning:               

 18% - ca. 4,5 liter til 25 kg tørmørtel


Holdbarhed:                       

24 måneder fra produktionsdagen


Kornstørrelse:                    

0-4 mm


Kalkstyrke:                         

NHL5 – læs mere om kalkstyrke

Anvendelsesområder

  • Facadepudsning
  • Udkast/svumning af rygnings- og gratsten
  • Udkast før trækning af gesimser
  • Udkast for sokkelpuds
  • Udkast/grunding på mursten og blokke


God vedhæftning og grovhed

Mørtlen har en særdeles god vedhæftning og en tilpas grovhed, så det følgende pudslag får en optimal overflade at hæfte på.

Mørtlen har en god elasticitet, som optager mindre sætninger og bevægelser. Samtidig er den diffusionsåben så murværket kan ånde.

Altid grunde

Generelt bør man starte ethvert pudsearbejde med et udkast af grundingsmørtel. Grundingsmørtlen er den fedeste, mest kalkholdige mørtel som danner en overgang mellem murværket og pudsen.

Man kan sige at grundingsmørtlen holder pudsen fast på murværket. De næste pudslag påføres efter devisen: Gradvist svagere og finere.
Share by: