Diffusionsåben isoleringsløsning fra Nordisk NHL og Xella

Fugtskader undgås og arbejdstiden reduceres med op til 50 % med det ISOPORE isoleringssystem. En unik diffusionsåbenhed sikrer, at fugt og kondens ikke ophobes mellem mur og isolering. Dermed bevares den høje isoleringsevne sammenlignet med gængse isoleringssystemer. ISOPORE er til ind- og udvendig isolering af murværk, og bag systemet står Nordisk NHL i samarbejde med Xella Ytong.

Diffusionsåben isolering
ISOPORE systemet består af Ytong Multipor isoleringspladen og St. Astier Isochaux (udtales isosjo) isoleringsmørtel. Med systemet opnås en meget høj termisk isolering, lambda-værdi 0,042 W/mk, af ydermure og indervægge i teglsten, poreblokke eller betonelementer.
Det suger ikke vand og har en diffusionskoefficient på hele 0,02. Dermed ophobes der ikke fugt i muren, som ellers kan give anledning til skimmelsvamp og dårlig isoleringsevne.
Multipor isoleringspladen monteres nemt med Isochaux isoleringsmørtlen, der også bruges til den efterfølgende pudsning. Isochaux er en færdigblandet mørtel, specielt udviklet til Multipor isoleringsplader. Den er kalkbaseret, har intet svind og har en meget høj elasticitet.

Høj produktivitet
Håndværkerne kan forbedre produktiviteten med op 50%, når der isoleres med ISOPORE, sammenlignet med andre gængse isoleringssystemer. Multipor pladerne monteres nemt med Isochaux uden brug af dybler, og pudses efterfølgende ligeledes med Isochaux mørtlen. Afhængig af den ønskede finish, kalkes overfladen med St. Astier kalkmaling eller silikatmaling.

ISOPORE isoleringssystemet forhandles af udvalgte STARK byggemarkeder. Nærmeste forhandler oplyses af Nordisk NHL.