Kalkning

Kalk er uden diskussion den sundeste overfladebehandling, man kan give sit hus. Gennem tiderne har en del bygherrer og fagmænd desværre fravalgt kalken, fordi man har opfattet den som et besværligt materiale med begrænset eller dårlig holdbarhed.

Sandheden er imidlertid, at man ved korrekt brug af kalk kan opnå et særdeles fint og holdbart resultat, der langt overstiger de moderne materialer.

Undgå råd og svamp

Mange af de problemer der findes i dag med ophobning af fugt og deraf følgende risiko for skimmel- og svampeangreb, hænger ofte sammen med brug af for tæt maling, som ikke tillader murværket at ånde.

St. Astier kalkmaling har alle kalkens gode egenskaber. Den er naturlig og skånsom og samtidig meget difussionsåben, så fugt- og svampeproblemer undgås. I stedet for at ligge som et separat lag, går kalkmalingen i forbindelse med overfladen, og skaber en homogen overflade som ikke skaller af eller revner.

Den lille forskel

Hvor en traditionel kalkning kræver et underlag af kalkpuds for optimal holdbarhed, er St. Astier kalkmaling udviklet til at dække på de fleste overflader. Se vejledning.

St. Astier kalkmaling er et naturprodukt uden usunde tilsætningsstoffer. Malingen fås i et bredt udvalg af traditionelle og historiske farver, som er fremstillet ved brug af naturlige franske jordfarver (oxider).

Klik og nedhent vejledningen som PDF

Klik og nedhent vejledningen som PDF