Om St. Astier

Den industrielle forarbejdning af St. Astiers kalkprodukter går helt tilbage til 1851, hvor to venner gik sammen om at sætte produktionen i system. Siden er produktionen blevet varetaget af de samme familier, som gennem generationer har samlet en uvurderlig mængde erfaring og viden.

NHL – det oprindelige materiale

Før nutidens moderne industrialiserede produktion blev den hydrauliske kalk brændt hos mange små producenter, så langt tilbage som arkæologerne kan finde spor af bygningsværker.

Mange af disse oldtidsbygninger har overlevet til i dag. Om det er et stenhus i de franske Alper, eller en katedral fra middelalderen, så findes St. Astiers hydraulisk kalk stadig på sin oprindelige plads, upåvirket af flere århundreders slid.

1900-tallet: Kalken fordrives

Med cementens indtog som masse-byggemateriale, gik det fra midten af 1900-tallet stærkt tilbage for den hydrauliske kalk, og størstedelen af Europas små kalkproducenter forsvandt.

Kvalitet overlever

Af de få tilbageblivende kalkproducenter, er St. Astier idag en af de største producenter af naturlig hydraulisk kalk (NHL) i Europa. Takket være en effektiv produktion og et råmateriale af sjælden renhed, er det lykkedes St. Astier at være førende i mere end 150 år.

Nu er produktionen computerstyret, men forarbejdningen, kvalitetskontrollen og resultatet er det samme som dengang: En kalk af høj kvalitet, der er brændt efter traditionel metode i opretstående ovne – som man har gjort i hundredevis af år.