Skriv til os

Ring til os

NHL2 mørtel 0-4mm 1:2 (KKh 50/50/575)

Brugbar og alsidig mørtel blandet af NHL2 og ovntørret kvartssand med kornsstørrelser mellem 0 og 4 mm. Mørtlen kan bruges til opmuring, fugning, reparation af murværk, pudsning og sprøjtepuds. Mørtlen har høj elasticitet, er meget diffusionsåben og miljøvenlig, da den optager Co2 fra atmosfæren under hærdningen. Mursten opmuret med NHL mørtel kan renses og genbruges, meget vigtigt for fremtidens klimavenlige byggeri.

Forbehandling

Mørtlen tilsættes den mængde vand der står på posen og blandes i en tvangsblander i omkring 20 minutter. Herefter vil den være klar til brug de næste 12 timer. Der er dermed ingen spild på byggepladsen, lad blot den resterende mørtel blive i blanderen, eller i baljen, og bland den op dagen efter. Her skal IKKE tilsættes ekstra vand, da det kan give svind i mørtlen.

Hvis mørtlen skal bruges til pudsning, er der mulighed for at indfarve den med Saint Astier tonemix, som fås i et stort udvalg af farver. På denne måde kan du lave en pudset overflade, der ikke skal males efterfølgende. Den har både farve og mørtlens smukke, rå struktur.

Til fugning i tavler mellem mursten og træværk, bør mørtlen iblandes fæhår (rensede hår fra kreatur), som med fordel kan lægges i blød natten over. Fæhår tilsættes og blandes sammen med mørtlen i tvangsblanderen.


Brug

Mørtlen bør ikke bruges i temperaturer under fem grader eller over 25 grader. Under arbejdet bør murværket beskyttes mod varm og tørrende vind, direkte sol eller slagregn.


Specifikationer

Hydraulisk kalkmørtel – receptmørtel type G iht. DS/EN 998-2 og type GP iht DS/EN 998-1



Blandingsforhold:

1 del NHL2 til 2 dele sand (kkh 50/50/575)


Vandtilførsel:

Ca. 17 %, svarende til omkring 4, 2 liter pr. 25 kg tørmørtel


Forbrug:

Ca. 1,8 kg/kvm pr. mm lagtykkelse 


Holdbarhed:

24 måneder i tæt og lukket pose


Kornstørrelse:

0-4 mm


Kalkstyrke:

NHL2 – læs mere om kalkstyrke


Anvendelsesmuligheder

  • Fugning af murværk
  • Ind- og udvendig opmuring af poreblokke
  • Ind- og udvendig opmuring af teglsten
  • Ind- og udvendig pudsning
  • Opmuring og fugning af tavler i bindingsværk


Høj elasticitet

NHL2 mørtel har særdeles god vedhæftning og meget høj elasticitet. Især i ældre bygninger, som f.eks bindingsværkshuse, er det vigtigt at bruge bløde og smidige mørtler, så murværket kan følge de bevægelser der opstår i bygningen i forbindelse med kulde/varme, fugt/tørke og sætninger.

Til opmuring eller pudsning af lette blokke med lav trykstyrke, er det vigtigt at bruge mørtler som ikke opnår større styrke end blokken og ikke danner spændinger i fugerne eller i pudsen. “Blødt på blødt”, som mureren siger!

Share by: