Hvorfor skal du bruge kalk fra St. Astier ?

St. Astier ægte og naturlig hydraulisk kalk (NHL) er en mild og venlig type kalk som typisk bruges til restaurering og vedligeholdelse af gamle bygninger, men pga. de mange gode egenskaber også til nybyggeri.

Naturlig materialer – sundt for huset
St. Atier NHL bruges til fremstilling af mørtel, ved at blande med grus eller sand. Mørtlen bruges til f.eks. opmuring, pudsning og reparation, som i modsætning til cementholdige tunge mørtler bliver lette, smidige, elastiske og diffusionsåbne. Dette bevirker at bygningsværket kan ånde og dermed holdes tørt, samtidig med at murværket kan bevæge sig uden at der opstår revner og sprækker.

Kendt i årtusinder
Kalken i St. Astier har været kendt i årtusinder for sine specielle egenskaber, og Romerne har brugt den i stor stil. I 1851 begyndte man at producere kalken industrielt, men efter de gamle traditionelle metoder, som den stadig brændes efter idag.
En meget vigtig egenskab for hydraulisk kalk er en ensartet kvalitet i det færdige produkt. Sammensætningen i råmaterialet, altså kalkstenen, er ens i hele minen i St. Astier, og den computerstyrede overvågning af temperaturen i ovnene sikrer et ensartet resultat i hver brænding.

Klik og nedhent al information om produktet som PDF

Klik og nedhent al information om produktet som PDF