Målarkalk Kulekalkmørtel

Kulekalk er en ren lufthærdende kalktype, vådlæsket og jordlagret på Målarkalks anlæg på Hyllingegården i Skåne.

Efter 2 år i jordgraven tager vi kalken op og blander den med velgradueret kvartssand til en bindemiddelsrigt og smukt lysegråt, vådblandet, lufthærdende kalkmørtel.

Kulekalkmørtel K1:3 blandes som standard med fire forskellige kornstørrelser, fra 0-0,3 mm til de aller fineste overflader hele vejen op til 0-4 mm til grovpudsning på teglsten og lignende.

Kulekalkmørtlens bindemiddel (Kulekalk) som kalkpasta fås til dig, som vil blande kalkmælk eller mørtel selv.

Produkttype

Kulekalkmørtel K1:3 er produceret af vådlæsket og vellagret kulekalk, kalkvand og velgradueret sand. Kalkmørtlen levereres fugtigt i plastsække og er helt lagringstabile.

Sækkene med kalkmørtel skal opbevares frostfrit og tætsluttede. Lagringstiden er meget lang, mørtlerne kan uden problemer bruges efter fem eller ti år. Så længe mørtlen ikke kommer i kontakt med luft, så hærder den ikke!

Anvendelsesområde

Mørtlen anvendes mest i forbindelse med bevaring af fredede bygninger og er et meget let bearbejdeligt materiale, anvendeligt for såvel omfugning, reparation af sprækker som hele ompudsninger.

Anbefalinger

Valg af mørtel til renovering og restaurering skal afgøres af folk med kendskab til de materialer og metoder, der anvendtes, da bygningen blev bygget. Det er vigtigt at bruge den rigtige mørtel på det rigtige sted, med tanke på mørtlernes forskellige egenskaber og bygningens historiske værdi og fremtidige vedligeholdelse.

Klik og nedhent al information om produktet som PDF

Klik og nedhent al information om produktet som PDF